Milyen szerelvényt válasszunk?

Különbségek funkcióban: azaz a különböző feladatokra különböző típusú szerelvényeket kell választanunk. Ez még önmagában egyértelmű is lenne, azonban itt nem pont arra gondolunk, hogy a csillárnak kapcsoló a vasalónak pedig dugaszolóaljzatra van szüksége.  A szerelvények kiválasztásánál egyik és talán legfontosabb szempont az, hogy az adott szerelvényt pontosan milyen áramkör működésénél kívánjuk alkalmazni. Egy régebbi típusú fénycsőarmatúrákkal megvilágított helyiség világítási kapcsolója nem lehet azonos típus, mint egy egyszerű szobai lámpatesté, kivéve persze abban az esetben, ha a szobai kapcsolónk egy „dromi” nagy tejesítményképes szerkezet. Értelemszerűen az egyes fogyasztók villamos teljesítménye nagyban befolyásolja a kívánt szerelvény típusát. A szerelvények típusának kiválasztásánál is okvetlenül kérje ki a kivitelezést végző villanyszerelő vagy a tervezést végző villamosmérnök tanácsát.

Az esztétikum is fontos minden szerelvény kiválasztásánál, és ez különösen igaz a lakóépületekben és a szolgáltató épületekben alkalmazott szerelvényeknél. Ma már szerencsére kiváló minőségű szerelvénycsaládok széles palettájából válogathatunk - mind anyag, mind szín tekintetében.
Egyetlen eldöntendő kérdés csupán az marad, hogy a bútorunk színéhez melyik család melyik típusa illik a legmegfelelőbben.

Nem mindig az olcsóbb a jobb. Sajnos sok esetben a pénztárcánk erősen befolyásolja egy adott villanyszerelési anyag kiválasztását, azt azonban tudnunk kell, hogy a magasabb ár legtöbb esetben magasabb minőséget is jelent. Amennyiben tehetjük, érdemes tartósabb kivitelű, jobb minőségű anyagok beépítése mellett döntenünk - a szerelvények és az egyéb villanyszerelésben használt termékek tekintetében egyaránt.

Galéria

Elektrokontakt

Cégünk immár másfél évtizede áll megrendelői szolgálatában - itthon és külföldön egyaránt.

Kapcsolat

Ingyenes költségvetés-készítéssel és higgadt árakkal kívánunk leendő megbízóink figyelmébe kerülni.


Telefon: 06 (20) 364-0184
E-mail: info@elektrokontakt.hu